Download mijn e-book over mijn Lief-methode en ontdek what’s in it for you!

Probleemgedrag of kwaliteit

Past jouw kind niet in de hokjesmaatschappij? En voel jij dat jouw kind zoveel mooier is dan hoe het gezien wordt? ✨

Steeds vaker zijn er kinderen met een ‘stempeltje’; ADHD, ADD, autisme, hooggevoelig of hoogbegaafd, alsof het kind ‘anders’ is. Maar eigenlijk is het net zo uniek, als alle andere kinderen. Als moeder, zie je dat.

Maar hoe frustrerend is het als de maatschappij je kind in een hokje probeert te zetten?

Wordt de ware ik van een kind niet over het hoofd gezien door het te bestempelen?

Heeft het kind zelf daadwerkelijk een probleem of beperking door wie hij werkelijk is, of is het vooral de omgeving die niet weet hoe om te gaan met de kwaliteiten van dit kind?
Deze kinderen denken anders, voelen anders, zien anders en doen anders. Maar is dat een probleem?

Vaak wordt het door de maatschappij, en het onderwijssysteem als probleem gezien. Terwijl dat de verkeerde ingang is. Want het kind voelt zich minder en minder begrepen en op zijn plek.

Vaak moet het kind zich aanpassen aan de verwachtingen die worden gesteld door omgeving, school en leeftijdgenootjes, waardoor het kind emotionele of fysieke klachten kan gaan ontwikkelen en niet lekker in zijn vel zit.
Of er worden geneesmiddelen als Ritalin voorgeschreven.

Uiteraard gebeurt dit met de beste bedoelingen voor het kind en ik wil dit ook niet bestempelen als ‘goed/ fout’.

Maar jij weet vast dat datgene wat als ‘probleemgedrag’ wordt bestempeld, met de juiste manier van omgang, helemaal geen probleem is, maar juist een kwaliteit!
Deze kwaliteiten gaan veel verder dan ‘braaf luisteren’: intens waarnemen, sneller ontwikkelen, sneller denken en doen, goed kunnen leren of juist daardoor afdwalen door het gebrek aan uitdaging of het kind heeft geen aansluiting op het reguliere onderwijssysteem.

Daardoor kan een kind zichzelf dom voelen en een negatief zelfbeeld ontwikkelen. Onterecht! Elke kind heeft kwaliteiten en die laten zich niet meten in rapportcijfers.
Ahdh, add, autisme, nieuwetijdskind, hooggevoelig of hoogbegaafd? Laten we het loskoppelen van etiketjes en kijken wat past bij het individuele kind.

Waar loopt het kind tegenaan en hoe kunnen we het daarbij zo goed mogelijk helpen?

Door middel van mijn E-book help ik je daar graag mee op jouw weg, als begeleidster van jouw kind, om het zijn/haar plek in de maatschappij in te laten nemen. Precies zoals hij/zij is!

Download het E-book hier: >>> https://puurpleegmoederschap.nl/e-book
Ik ben Sandra en begeleid bevlogen, liefdevolle moeders om in verbinding met hun hart en kind impact te maken in het leven van hun kind met de LIEF-methode.

In mijn E-book help ik je in 4 stappen vanuit deze LIEF-methode je moederschap te verdiepen en de verbinding met je kind te versterken:

L = Liefde voor je kind & jezelf
I = Inzicht in de achtergrond van ziekten, emoties, gedrag
E = Effectief handelen vanuit jouw liefde en kracht
F = Flow in je gezin dmv jouw bewustzijn

Voor bevlogen, liefdevolle moeders die in verbinding met hun hart & kind impact willen maken in het leven van hun kind!

Vraag het E-book L.I.E.F. aan op:

>>> https://puurpleegmoederschap.nl/e-book

Liefs Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *