De Puur (Pleeg)moederschap Academie

Wil jij in verbinding met je hart en kind impact maken in het leven van je kind?

Ontdek dat dit mogelijk is met méér liefde, vreugde en gemak!

Jij neemt je (pleeg)kinderen op in je hart en geeft ze liefde. Je begeleidt ze op hun weg en vult hun ‘rugzakje’ met iets moois. Ze horen bij jou tot ze hun eigen weg gaan vervolgen, op eigen benen kunnen staan en hun leven zelfstandig vormgeven.

 • Voel jij die diepe waardering nog, of weet je – met je hoofd ipv je hart – dat je mooie dingen doet?
 • Voel jij je gewaardeerd voor wat je allemaal doet?
 • Ontvang jij regelmatig complimentjes over hoe lekker jouw eten was?
 • Hoe fijn het is dat jullie huis zo heerlijk schoon en opgeruimd is en je het zo gezellig hebt gemaakt?
 • Dat je zo liefdevol voor je kinderen zorgt?

– OF –

 • Voelt het heel ondankbaar hoe iedereen aan tafel zit te klagen dat ze geen trek hebben in wat jij hebt gemaakt?
 • Niemand ziet dat je hebt schoongemaakt en iedereen met vieze schoenen naar binnen walst?
 • Krijg je een grote mond van een puber en denk je; doe ik het hier nou voor?

Opvoeden is voorleven; voel jij je dankbaar dat je dit mooie kind een warm plekje onder jouw liefdevolle vleugels geeft? Komt die diepe waardering voor jezelf voort ui je diepste zelf? Als je dat weer kunt voelen, voel je de grote pubermond misschien wel als compliment! Een compliment dat jouw pleegkind zich ondanks zijn onveilige verleden zó veilig voelt bij jou dat hij zelfs een grote mond durft te geven en volledig puber durft te zijn. Zichzelf durft te laten zien met al zijn hormonen.

Die diepe dankbaarheid voelen vraagt inzicht in hoe emoties vs gedachten werken en hoe je die kunt shiften. Voel je die dankbaarheid al, de waardering van jezelf VOOR jezelf? Voel je de liefde voor jezelf? Hoeveel hou jij van JEZELF? Kun jij – als je naakt voor de spiegel staat – volmondig tegen jezelf zeggen; ‘Ik hou van jou!’ ?


Waar wil je heen?

Hoe zorg je ervoor dat het gezellig is aan tafel en dat je je niet aangesproken voelt als ze een opmerking over het eten maken? Daar is maar 1 antwoord op: dat is zorgen dat die gevoelige snaar, dat gevoel van te kort aan dankbaarheid, zelfwaardering en zelfliefde in jou wordt aangepakt, omarmd, gezien en dat je van daaruit leert te shiften naar wat je WEL wilt voelen. Want er zijn wrsl ook hele mooie andere dingen die om je heen gebeuren, maar je ziet ze niet of nauwelijks. Je mist ze omdat je focus niet daarop ligt.

Wat nou als je het gevoel van een te kort kunt oplossen? Dat je van daaruit ook de oplossingen ziet hoe je gezellige momenten aan tafel creëert. Dat je die kleine dingen weer ziet; die ene mooie glimlach onder het eten. Die stralende ogen als ze thuiskomen. Dat je intens kan genieten, groots kan genieten van die mooie kleine dingen. En hoe de dankbaarheid voor die kleine dingen uitgroeit tot grote door de focus, door de aandacht die je eraan geeft. Wat je aandacht geeft groeit.

Waar verlang jij naar?

 • Wat is jouw diepste verlangen? Waar wil jij met jouw gezin staan over 3 a 4 maanden? En hoe kom je daar?
 • Wil je jouw (pleeg)kinderen meenemen in jouw energieke, liefdevolle flow, zorgen dat ze – ondanks alle omstandigheden – lekker in hun vel zitten en zich veilig voelen bij jou?
 • Wil je je energiek voelen? Energie en ruimte in je hoofd en je agenda hebben voor jezelf én je partner en kinderen naast alle verplichtingen van therapie, school, sport en o ja, je werk?
 • ’s Avonds na een drukke dag zin hebben in dat verjaardagsfeestje van je lieve vriendin, je mooiste jurkje aantrekken en jezelf opdoffen voor een avondje uit?


Mijn naam is Sandra

Samen met mijn man Dorus woon ik in Berkhout en zijn wij na een lange wens ouders geworden van 5 kinderen. Twee pleegkinderen David en Michelle kwamen bij ons wonen, met ‘rugzakjes’ compleet. Een prachtige en liefdevolle taak waardoor ik elke dag weer leer & groei. Niet lang daarna werden Roy en Gijs geboren en kwam Sep daar snel achteraan.

Een moeder van het schoolplein – in de tijd dat ikzelf op de basisschool kwam wist zich nog te herinneren hoe ik als stil, gevoelig en bijna onzichtbaar meisje op school was. In mijn geval was het mijn paard die mijn grote leraar was in mijn leven & de coaches die ik opzocht voor zelfscholing om te komen tot zelfvertrouwen, zelfacceptatie, zelfliefde en te staan waar ik nu sta.

Laat me je meenemen in mijn flow. Als moeder van 5 kinderen, een man met een bedrijf, zelf een bedrijf, onze dieren op de boerderij en een bruisend sociaal leven maak ik bewuste keuzes; ik heb tijd voor mijzelf, voor mijn gezin, ik hou ruimte in de agenda om ons heerlijk te vervelen in onze pyjama of we bedenken spontane acties waar WIJZELF zin in hebben.

Ik wil dat bevlogen, liefdevolle (pleeg)moeders weer in verbinding met hun hart & kind impact gaan maken in het leven van hun kind. En dat is precies waarom ik mijn programma De Puur Pleegmoederschap Academie heb ontwikkeld.


De Puur Pleegmoederschap Academie

De Puur Pleegmoederschap Academie is voor moeders met een missie, moeders, pleegmoeders, adoptiemoeders die in verbinding met hun hart & kind impact willen maken in het leven van hun kind met de L.I.E.F.-methode. Ik leer jou je authentieke zelf te zijn, je bewust te zijn van jouw missie & begeleid jou hoe jij komt tot zelf-liefde, zelf-acceptatie en zelf-vertrouwen als basis voor jouw authentieke leven. Ik leer jou wat je nodig hebt om te WORDEN WIE JE WILT ZIJN. Hoe beter jij jezelf kent, hoe beter jij weet wat je vaardigheden en talenten zijn, des te groter zal je zelfvertrouwen zijn. Des te gemakkelijker zal het zijn om je eigen pad te bewandelen in het leven.

Met de LIEF-methode leer ik jou HOE jij een powermama wordt; Liefdevol, energiek en vol focus op jouw missie. Het mooiste wat je kunt zijn, is helemaal jezelf. Het mooiste wat jij je kind mee kunt geven, is dat je helemaal jezelf mag zijn. Opvoeden is voorleven. Dat is exact wat we samen in 16 weken gaan bereiken in mijn Puur Pleegmoederschap Academie.

In 16 weken gaan we de basis leggen voor een duurzaam & liefdevol moederschap. Door het implementeren van een LIEF-changing systeem in jouw leven krijg jij jouw missie helder en weet je HOE je die vorm kunt geven. Een systeem wat er helemaal voor zorgt dat jij in verbinding met jouw hart & kind impact kunt maken in het leven van jouw kind.


De Puur (Pleeg)moederschap Academie bestaat uit:

Sandra; holistisch mentor

Ik begeleid je door de modules heen en help je om jouw individuele hindernissen te overwinnen. Ik kan je als mentor begeleiden in het proces, de juiste handvatten geven en het beste in je naar boven halen & waar nodig geef ik jou een liefdevolle schop onder je kont, want JIJ gaat het DOEN! Er zijn 7  groepsbegeleidingsmomenten van 1,5 uur waarin we de diepte in gaan op de voor jouw individuele vraagstukken die jij tegenkomt op jouw reis door de Academie. De toegevoegde waarde van groepssessies is dat iedereen meedoet vanuit volledige committent en accountability. Delen is vermenigvuldigen. De sessies zijn onder mijn begeleiding waarin ik je help inzicht te krijgen en tips geef om de volgende stap te kunnen zetten.

De Academie

Het online trainingsgedeelte waarin ik je meeneem in mijn L.I.E.F. methode. De Puur (Pleeg)moederschap Academie is een programma van actie en praktische tools. Deze worden online beschikbaar gesteld in 7 modules. Dit zijn alle stappen die je nodig hebt volledig te leven vanuit je hart.

De Keukentafel

Het online community waarin ik je antwoord geef op al je vragen tussen de sessies door. Buiten de begeleidingsmomenten ben ik er helemaal voor je, zodat je altijd kunt blijven groeien, je stappen kunt blijven zetten én waar je elkaar inspireert en ondersteunt. Je kunt hier met al je vragen terecht en je kunt bijvoorbeeld situaties voorleggen waar je feed back op wilt ontvangen. Dit kan 1-op-1 met mij of met de gehele community.

De lieve moeder live dag

Een dag aan het einde van het programma waarop we aan de slag gaan met praktische opdrachten en sessies. Uiteraard wordt je helemaal in de watten gelegd met een heerlijke lunch.

Er zitten maximaal 7 moeders in een groep. Liever 1-op-1 met mij werken? Dat kan! Vraag naar de mogelijkheden tijdens het kennismakingsgesprek zodat je een weloverwogen keuze kunt maken, kunt voelen wat jij nodig hebt en wat past bij jou.


De 7 onderdelen van de Puur (Pleeg)moederschap Academie

1. Op naar vrouwenkracht

De belangrijkste basis ligt in het opheffen van emotionele blokkades die jou belemmeren om in je dagelijks leven te doen wat je wilt doen. Door inzicht te krijgen in jouw blokkades en de tools te ontvangen om ze aan te gaan kom je echt helemaal volledig in jouw kracht te staan om van daaruit jouw moederschap vorm te geven.

2. Wat een kind nodig heeft

Wat jouw kind nodig heeft is zelfscholing van JOU! Als jij weet wat je kind nodig heeft, wie jouw kind is en HOE je hierop kunt inspelen vanuit liefde kun je jouw kind meenemen in jouw liefdevolle flow.

3. Liefdevol ouderschap

De meeste ouders voelen helder WAT ze hun kind mee willen geven, maar door gewoonten en patronen komt dit niet altijd tot uiting in hun dagelijkse dingen. Door in verbinding met je partner, door samen als ouders van je kind in gesprek te gaan met elkaar vanuit de inzichten die je in deze module aangeboden krijgt krijg jij helder wat jouw missie is en HOE je die gaat leven!

4. Liefde voor jezelf

Het mooiste wat je kunt zijn, is helemaal jezelf. Het mooiste wat jij je kind mee kunt geven, is dat je helemaal jezelf mag zijn.  Zelfliefde hoort daar he-le-maal bij. Door vanuit liefde voor jezelf naar jezelf te gaan kijken, van jezelf te leren wat je anders wilt – zonder jezelf te veroordelen – kom je in een nog diepere verbinding met jezelf & de mensen die je lief hebt en voel je WAT je anders wil en HOE je het wilt. In deze module ga je jouw volgende mooiste versie ontdekken.

5. Groei

Welke tools heb jij nodig om stap voor stap jouw mooiste volgende versie te ZIJN? In deze module neem ik je hierin helemaal mee om elke dag weer te kunnen groeien en jouw missie te leven.

6. Verdieping in de relatie met jezelf

De enige relatie die levenslang met je meegaat is de relatie met jezelf. Vanuit die reactie geef je alle relaties om je heen vorm; de relatie met je kind(eren), je partner, familie en vrienden. In deze bonusmodule geef ik je inzichten en tools om de relatie met jezelf én met de mensen om je heen te verdiepen.

7. Duurzaam jezelf zijn

Welke valkuilen kom je tegen om jouw volgende mooiste versie te ZIJN? Ik leer je hoe jouw verleden nog meer jouw kracht en energie kan opleveren & hoe je toegang krijgt tot de oneindige energiebron. Wat is jouw pad, wat is jouw missie & wat is aan jou? Ieder individu leeft zijn eigen unieke pad, ook jouw kinderen. Wat is jouw rol als moeder in het leven van jouw kind? Vanuit dit inzicht kun jij jouw impact maken in het leven van jouw kind.

Vraag kennismakingsgesprek aan


Wat moeders zeggen die ik heb mogen helpen:

De reden dat ik startte met de begeleiding bij Sandra was omdat ik twijfelde over mijzelf en mijn opvoedkunde met mijn kinderen. Op een gegeven moment was ik, door kritiek van verschillende mensen, kwijt wat ik wil en hoe ik dat wil. Tijd was een obstakel die mij ervan had kunnen weerhouden om te investeren in mijzelf. Ik dacht eerst ‘Oh nee, nog een afspraak in mijn agenda’ maar dit is puur investeren in jezelf en betaalt zich dubbel terug qua energie en levensgeluk! Als je als moeder in een (conflict) situatie gevangen zit zie je voor de hand liggende oplossingen niet meer en helpt het enorm om kleine, maar handige trucjes aangereikt te krijgen. Bijvoorbeeld ondergespoten spiegel tijdens tandenpoetsen zelf schoon laten maken of stampen op de gang als de emotie eruit moet. Verder stond ik versteld van het feit dat ik een soort stress junk ben die de hele dag door stresst om maar niet in te storten. Tegelijkertijd ontneem ik mijn kinderen daardoor ontwikkelingskansen omdat ik alles liever even snel zelf doe i.p.v. hen laten uitproberen.

Ik vind langzaam de weg terug naar mijn zelfverzekerde ik, weet weer dat wat ik doe goed is en een reden heeft. Ik kan weer van mijn kinderen genieten en ben weer trots op hen. Ik begin dagboek schrijven leuk te vinden omdat het mij help mijn innerlijke rust te vinden. Ik zou de begeleiding van Sandra zeker aanraden! Voor iedereen! Een vriendin in Duitsland met 3 kinderen is al op zoek naar een Duitse versie van jou. 😉

Uiteindelijk heeft iedereen dit af en toe nodig, of je nou kinderen hebt of niet. Jij vraagt door waardoor je precies moet kijken waarom je doet wat je doet en daarna kun je kiezen welke kant je verder op wil gaan. Dit is gewoon investeren in jezelf!

Kathrin

Moeder van Jonah en Mare

Ik ben zo blij dat Sandra een fijne rots in de branding is voor mij en mijn uitdagingen rondom de kinderen. Ze overziet heel goed wat ik (nog) niet kan zien en dat geeft mij heel veel helderheid om liefdevol leiderschap te behouden in mijn gezin. Sandra heeft mij geholpen met het schrijven van een script, waarbij het heel lastig is zelf tot op de diepste lagen te komen. Sandra’s inzicht en frisse blik heeft me al vele malen verder geholpen op het pad van mijn moederschap en ik ben echt de moeder die ik wil zijn. Haar visie sluit sowieso 100% aan bij wat ik voel in mijn hart, en ze is een super fijne brug in het helder verwoorden hiervan en omzetten in acties die daadwerkelijk leiden tot een fijne stroom in ons gezin! <3 Dankjewel Sandra, je bent echt fantastisch! De wereld heeft je nodig!!

Regina

Moeder van 3 kinderen

Sandra heeft liefdevol en begripvol geluisterd en advies gegeven. Mijn zoontje heeft aangeboren astma en ademt daardoor lastig, met name ’s nachts. Slecht slapen is een slechte weerstand tot gevolg. Dankzij Sandra’s advies over een verdamper en etherische oliën op zijn slaapkamer gaat het slapen nu stukken beter. Mijn zoontje slaapt nu rustiger en hij kan beter slijm ophoesten als hem dat benauwd. Daardoor gaat het nu stukken beter met hem. Genezen zal hij niet, maar het gaat wel echt beter. Zo fijn!

Lisanne

Moeder van Hugo

De reden om te starten met De Puur (Pleeg) Moederschap Academie was dat ik het gevoel had dat ik alleen de kar aan het trekken was. Ik verlangde ernaar dat het organiseren van mijn gezin wat makkelijker zou gaan met meer gezelligheid. Ik had ook behoefte om mezelf wat beter te begrijpen, het contact met mijn puberdochter te verbeteren en meer balans te vinden tussen werk en gezin. Ik had nog nooit echt geïnvesteerd in mezelf en het moederschap in geld en tijd, maar ik heb mijn hart gevolgd en het gedaan. Ik vond het heel verrassend dat mediteren ook iets voor mij kon zijn. Sandra maakt het mediteren, wat ik altijd erg spiritueel vond, heel praktisch en bruikbaar.

Het allerleukste aan het programma vind ik de opdrachten, waardoor je echt de tijd moet nemen om met jezelf bezig te gaan. Daarnaast het app contact tussen de 1-op-1 sessies door. Heel fijn in het moment antwoord/ bemoedigende woorden krijgen. Mijn resultaten zijn dat ik veel meer het gevoel heb dat we het als gezin samen doen. Er gebeuren onverwacht mooie dingen tussen mijn man en mij. De algehele sfeer is een stuk beter, dus ik ga zeker tijd steken in dit verder ontwikkelen. Ik voel me positief, zekerder, weet beter waar bepaald gedrag uit voort komt. Ik neem veel meer de tijd voor mijn eigen ontwikkeling. Ik weet beter waar ik naartoe wil. Ik sta meer open/ vertrouw op mijn gevoel. Durf meer mijn mening te geven. Door de oefeningen die ik heb gedaan is er meer rust ontstaan en is het zeker gezelliger thuis.
Door de oefeningen heb ik zeker inzicht gekregen in mijn patronen, angsten en onzekerheid. Heel waardevol, ik sta aan het begin van meer naar mijzelf kijken/ luisteren en kan daar nu ook daadwerkelijk iets mee doen. Schrijven is daar een goede oefening voor. Na dit programma wil ik zeker door met Sandra’s begeleiding. Ik denk dat je als persoon langer nodig hebt om volledig om te schakelen. Het zou mij ontzettend motiveren om “echt” door te pakken.

Brigit

Moeder van 2 kinderen


Lieve moeder,

Wat wil jij? Waar wil jij nu heen? Hoe wil jij je voelen? Wil je blijven staan waar je nu staat? Aanmodderen en op de huidige voet verder zonder die intense voldoening waarvan je weet dat die diep van binnen aanwezig is, in jou? Meer van hoe het nu is of heb je altijd het gevoel dat er meer mogelijk is en ben je klaar om stappen te maken, inzicht te krijgen en te leren hoe jij volledig jezelf kan zijn, van jezelf kan houden en vanuit die kracht jouw leven met vreugde en gemak te LEVEN?

Hoe zou het voelen om van ‘met frisse tegenzin, vage klachten en vermoeid je bed uit’ naar ‘zin in de dag die komen gaat’ Van ‘to do-lijstjes’ naar ‘ik wil doen-lijstjes’? Van ‘je achteraf voldaan voelen als je de ballen in de lucht hebt weten te houden’ naar ‘genieten van alle ballen in de lucht houden’? Mag dat met vreugde en gemak? Gun jij jezelf dat het ook met gemak mag? Wil jij flexibel omgaan met tegenslag, met inzicht en zonder angst je emoties doorleven, omarmen en weer te herstellen?

Wat houd je tegen om volmondig JA te zeggen tegen zelfscholing om te komen tot 100% jezelf zijn?
Het mooiste wat je kunt zijn is helemaal jezelf.

De Puur Pleegmoederschap Academie is voor moeders die vanuit volledige zelfliefde zichzelf toestemming geven he-le-maal zichzelf te zijn om van daaruit de liefdevolle moeder met een missie te ZIJN en van daaruit impact te maken in het leven van hun kind.

Vraag kennismakingsgesprek aan


Veelgestelde vragen

Dat begrijp ik goed, je twijfel hierin. In een gesprek voorafgaand aan het programma gaan we de diepte in rondom jouw problemen en specifieke behoeften. Als ik denk dat ik je helpen kan bied ik je het programma aan. Indien ik denk dat ik niet de juiste persoon ben zal ik dat eerlijk aan je vermelden.

Mijn programma is geschikt voor alle moeders die zichzelf verder willen ontwikkelen. Er zijn verdiepingen en thema’s die vaak romdom pleegkinderen een rol spelen, maar lang niet allemaal specifiek en alleen voorkomen in pleeggezinnen. Denk aan hechten en puberteit.

Met het volgen van de modules ben je circa 2-4 uur per week bezig. Dit is geheel afhankelijk van de uitdagingen waar jij mee loopt en hoe gemakkelijk de oefeningen je afgaan. Daarnaast ga je oefenen in de praktijk, in je dagelijks leven; gewoon doen, proberen, ontdekken; het geleerde in de praktijk brengen.

Verder is het fijn om dagelijks een momentje voor jezelf te creëren om te journallen. Geen must, ook geen minimale benodigde tijd, dit kan je invullen naar jouw behoeften en mogelijkheden. Zo ben je flexibel in je planning.

Een groep bestaat uit maximaal 7 moeders. Ik heb hiervoor gekozen, zodat er voldoende vertrouwen en een veilig gevoel kan ontstaan in de community. Er zijn 2 mogelijkheden voor de 2-wekelijkse groepscall, met een maximum van 4 per call. Daarnaast is er op deze manier voldoende aandacht voor iedereen.

Ja. Er is een mogelijkheid tot VIP begeleiding. Indien je hier interesse in hebt, geef dit aan in het kennismakingsgesprek en dan bespreken we de mogelijkheden.

Wil jij weten of dit programma in jóuw situatie de oplossing biedt? Vraag dan nu een vrijblijvend gesprek aan, waarin ik dit samen met jou kan bepalen. Je kunt dan ook al je resterende vragen stellen.

Vraag kennismakingsgesprek aan

Ik leer jou HOE omdat jij het waard bent
Jij DOET het werk om jouw missie te leven vanuit je hart
Geluk zit in jezelf & jij bent zelf degene die het eruit kan halen