Download mijn e-book over mijn Lief-methode en ontdek what’s in it for you!

Van niet gezien willen worden naar stralend op het podium

Als kind was ik een gevoelig meisje. Ik voelde me vaak eenzaam omdat ik geen echte verbinding aanging met de mensen in mijn omgeving. Omdat ik – weet ik nu – geen echte verbinding aanging met mijzelf.

 

 

Op school bijvoorbeeld liet ik niet mijn ware ‘ik’ zien.

Mijn kleuterjuf schreef in mijn poëziealbum: ‘Heel stilletjes kwam je binnen, om de eerste dag op school te beginnen. Geen geschreeuw en geen gejoel, Sandra pakte stilletjes haar stoel.’

 

 

Omdat mijn ouders thuis een heel ander kind zagen, veel vrijer en opener, dachten ze er goed aan te doen mij naar toneelles te sturen…. maar dátvond ik echt verschrikkelijk! Ik voelde mij niet thuis op deze aardbol en ik was het liefst onzichtbaar buiten mijn vertrouwde gezin. Daar en bij onze dieren liet ik mijzelf zien zoals niemand anders mij zag.

 

 

Daar stond ik dan… op het podium… want na elke les kwamen alle ouders de laatste 10 minuten kijken. Na een seizoen hebben mijn ouders me er toch maar van bevrijd!

 

 

Enkele jaren daarna stond ik op het podium voor de eindmusical als afsluiting van de basisschoolperiode. En waar ik mij inmiddels thuis voelde in de klas en tijdens het oefenen lekker mijn ding deed, moest meester Frank tijdens de uitvoering voor alle ouders de muziek zacht zetten en het geluid hard zodat ouders misschien nog iets konden verstaan van het liedje dat ik zong.

 

 

En nu? 1 september stond ik op het podium in Hét Park Schouwburg, volledig vrijwillig en ik heb er enorm van genoten! (Met gezonde zenuwen, dat wel)

 

 

 

Hoe ik zover gekomen ben?

 

 

Ik ben mijn leermeesters tegengekomen die mij leerden de verbinding met mijzelf aan te gaan, mij leerden mij thuis te voelen in mijn lijf en mijn leven, mij leerden op te ruimen – alle weggestopte emoties die ik inmiddels had opgestapeld aan te gaan, alle belemmerende overtuigingen los te laten en vooral;

 

 

Van mijzelf te gaan houden. Mijzelf belangrijk genoeg vinden om voor te zorgen, om met liefde een maaltijd te bereiden voor mezelf, mijn licht in mijn wereld, in de wereld te laten schijnen door mijn hart te volgen en gewoon mijzelf te zijn.

 

 

En dat leef ik voor aan mijn kinderen. Kinderen bootsen na, kijken hoe ik het doe. Ik leef voor dat ik mezelf mag laten zien op de manier die past bij mij. Ik hoop dat ook zij zichzelf in de wereld laten zien door he-le-maal zichzelf te zijn op een manier die past bij hen.

 

 

En dat is wat ik doe: mijn hart volgen en gewoon mijzelf zijn, mijn licht en liefde delen met de wereld, onder andere door middel van mijn boek ‘Lieve Moeder’. Ik heb met veel liefde een boek voor jou geschreven. Een boek voor de bevlogen en liefdevolle moeder en pleegmoeder die in de spiegel durft te kijken en vanuit hartsverbinding impact maakt in het leven van haar kind. En dit boek lanceerde ik op een groot podium waarop ik mijzelf liet zien, heb verteld, gedanst, voorgelezen én ik het eerste exemplaar aan niemand minder dan Karin Bloemen overhandigde die daarna natuurlijk ook liedjes zong uit haar bekende repertoire!

 

 

Lees meet over mijn boek – inhoud en recensies – en bestel jouw exemplaar op www.puurpleegmoederschap.nl/boek-lievemoeder/

 

 

 

Liefs Sandra 🌸

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *