Download mijn e-book over mijn Lief-methode en ontdek what’s in it for you!

Vanaf het allereerste moment dat jouw wolk van een baby in je armen ligt voel je die intense liefde.

Je weet; dit gaat nooit meer over. Zo diep, zo intens. Hier ga je met heel je hart voor zorgen.

 

Maarrrr hoe zorg je ervoor dat je jezelf niet vergeet, verliest, volledig weggeeft en wegcijfert? De valkuil voor elke moeder. Hoe voorkom óf hoe herstel je de balans tussen zorgen voor de ander én zorgen voor jezelf.

 

Je doet alles voor je kind, elke dag, elk jaar, je leven lang. Maar om mij heen zie ik en herken ik de valkuil om jezelf hierin helemaal te vergeten.

 

Mijn missie: moeders liefdevol helpen herinneren dat ook zij belangrijk zijn. Niet eerst je kind in balans en dan pas jij; kinderen bootsen na, kijken hoe jij het doet. Als jij niet laat zien hoe je voor jezelf zorgt, van wie moet jouw kind dan leren hoe hij dat kan doen? Leef jij voor?

 

Jij bent een groot voorbeeld voor je kind, jij mag voorleven wat jij belangrijk vindt om je kind mee te geven. Wat wil jij je kind meegeven?

 

Een stukje uit mijn boek ‘Lieve Moeder’:

 

Waarschijnlijk is ‘met zelfvertrouwen in het leven staan’ een van de dingen die je je kind wilt meegeven. En dan vooral het vertrouwen in zichzelf; in jezelf geloven zonder afhankelijkheid te voelen van ‘wat anderen ervan vinden’.

Als je je kind zelfvertrouwen wilt meegeven, hoe leef je dit dan voor? Met andere woorden: hoe is het gesteld met jouw zelfvertrouwen? Maak jij vol vertrouwen zelf beslissingen of neem je bij het maken van keuzes mee wat anderen belangrijk vinden? Wat leef je voor? Kinderen kun je de mooiste verhalen vertellen, maar ze voelen haarfijn aan of dat wat je wilt meegeven voor jouzelf ook zo voelt. Kinderen spiegelen wat bewust én onbewust in jou leeft. Ze voelen of jij vol zelfvertrouwen in het leven staat en als dat zo is zijn er nog maar weinig woorden nodig om ze dat ook te leren. Je kunt er wel woorden aan geven zodat ze zich bewust worden van wat ze voelen en hoe ze dingen doen.

 

Een ander antwoord op de vraag wat je ze wilt meegeven, kan zijn ‘veerkracht’. Met veerkracht bedoel ik, de flexibiliteit waarmee kinderen nu en in hun latere leven kunnen reageren op tegenslagen, verdriet en onverwachte gebeurtenissen. Hoe flexibel reageer jij als iets anders gaat dan je verwacht? Veerkracht vraagt om innerlijke kracht en balans, waarbij balans geen statisch geheel is, maar een dynamisch evenwicht dat balanceert tussen belasting en belastbaarheid. Een pure balans ontstaat door goed voor jezelf te zorgen.

 

Nog een ander antwoord op wat je je kind wilt meegeven, kan zijn ‘blij zijn’. Dat je ziet dat je kind blij wordt van wat hij doet en zijn hart volgt in wat hij later worden wil en hoe hij zijn leven leeft. Als hij zijn hart volgt in studiekeuzes bijvoorbeeld. Dat hij niet niveau of prestatiegerichtheid meeneemt uit zijn omgeving, of wat uit de maatschappij volgt, maar dat het kind doet waar hij zelf helemaal gelukkig van wordt, van gaat stralen.

 

Dit vraagt voorleven van jou!

  

In mijn boek ‘Lieve Moeder’ vertel ik je hier alles over in hoofdstuk 2 Spiegelen & nabootsen.

 

Bestel jouw exemplaar op www.puurpleegmoederschap.nl/boek-lievemoeder/ en ik stuur een gesigneerd boek naar je toe!

 

Ik wens je een mooie dag.

 

Liefs Sandra 🌸

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *